Fakulta zdravotníctva PU dostala rekonštruovaný objekt tlačiarní

06.10.2004 Celý región

Novú budovu dostala 4. októbra do užívania Fakulta zdravotníctva Prešovskej univerzity (PU) v Prešove. Rekonštrukcia objektu bývalých Duklianskych tlačiarní ...
Novú budovu dostala 4. októbra do užívania Fakulta zdravotníctva Prešovskej univerzity (PU) v Prešove. Rekonštrukcia objektu bývalých Duklianskych tlačiarní v predošlých dvoch rokoch a jeho vybavenie pre potreby vysokoškolského štúdia vyšla podľa informácie rektora PU Františka Mihinu na asi 97 miliónov korún. Všetky pochádzajú zo štátneho rozpočtu.

Z pôvodnej podoby budovy zostali len obvodové múry a časť strechy, všetko ostatné prešlo prestavbou. Vzniklo napríklad desať seminárnych miestností, každá s kapacitou 30 miest, miestnosť pre vysunuté pracovisko Univerzitnej knižnice PU, na budove sú nové okná, postavili novú kotolňu. Ako však zdôraznila dekanka FZ PU Anna Eliášová, do konca roka by mali byť hotové aj odborné učebne. \"Každopádne dva roky čakania na prvý samostatný objekt máme za sebou, \" dodala.
FZ funguje štvrtý akademický rok a má v dennej a v diaľkovej forme štúdia vyše 500 poslucháčov v dvoch bakalárskych študijných odboroch - ošetrovateľstvo a pôrodná asistentka. Vyučovanie zabezpečuje 67 pedagógov. Eliášová informovala, že 12. októbra prebehnú prijímacie pohovory pre adeptov štúdia dvoch novoakreditovaných študijných odborov - fyzioterapia a dentálna hygiena. V oboch by malo študovať po 25 ľudí. Dekanka tiež uviedla, že FZ svojím študijným programom plne vyhovuje smerniciam Európskej únie o vzdelávaní stredného zdravotníckeho personálu a o jej absolventov sa zaujímali už subjekty z Holandska, Švajčiarska, či Nemecka.
Zhotoviteľom investičnej akcie v prvej etape bol Unistav, s. r. o. , Prešov, druhú etapu za štyri mesiace od podpísania zmluvy s PU zvládol PKB Invest, s. r. o. , Prešov.

(jj)
 

Vyberte región

mark